fbpx
kubu-logotip

Opazovanje vzletov in pristankov letal ob brniškem letališču

Kolesarjenje po gozdu okolica Ljubljane Letališče Brnik Vodice Kubu
Opazovanje letal letališče Brnik Vodice Kubu
Izhodišče Športni center Kubu
Dolžina poti 10 km
Trajanje izleta 2-3 ure
Primeren čas obiska Spomladi, poleti in jeseni

Primerno za otroke

 

Otroci, ki kolesarijo ali se s starši peljejo na kolesu. S starejšimi otroci, ki zmorejo prehoditi daljše
razdalje, se lahko odpravite tudi peš.

Otroci obožujejo letala. Povabilo na opazovanje vzletov in pristankov letal jih bo zagotovo premamilo, da odložijo lego kocke, dojenčke ali tablice in se skupaj odpravite do Vodic in brniškega letališča.

S kolesom skozi gozd

Ko parkirate pri športnem centru Kubu, se s kolesom odpravite po makadamski poti naprej skozi gozd. Sledite kolesarski poti, ki vodi naravnost proti Spodnjemu Brniku. Pot je večinoma ravninska, z nekaj vzponi in ovinki, da mulci uživajo v poganjanju pedal. Ker pot vodi skozi gozd, je kolesarjenje primerno tudi v vročih poletnih dneh, ko iščemo senco.

Opazovanje letal

Po približno 5 kilometrih vožnje prispete do Letališča Jožeta Pučnika, kjer lahko s travnika opazujete pristajanje in vzletanje letal. Če ste doma preverili vozni red letal ali pa imate srečo, bodo otroci uživali v rohnenju številnih
letal, ugibanju, koliko kam letijo, kdo vse je v letalih in sledenju njihovi poti med oblake.

Nazaj na igrala ali ležalnike

Po isti poti se vrnete na športni center Kubu (oziroma se lahko malo pred parkiriščem še ustavite na mostu čez avtocesto in opazujete drvenje avtomobilov), kjer vas čaka razprostrt letni vrt z ležalniki in udobnimi stoli in igrala za otroke.