fbpx
kubu-logotip

Gozdni sprehod in opazovanje avtomobilov

Gozdni sprehod Vodice ideja za izlet z otroci Kubu
Opazovanje avtomobilov Vodice izlet z otroci Kubu
Izhodišče Športni center Kubu
Dolžina poti 1 km
Trajanje izleta 1 ura
Primeren čas obiska Spomladi, poleti, jeseni in pozimi
Primerno za otroke Vse starosti, v vozičkih, nosilkah ali na kolesu

Za hiter izlet v naravo, da ujamemo sončne žarke in se nadihamo svežega zraka, vas vabimo na kratek gozdni sprehod in opazovanje avtomobilov na avtocesti.

Gozdno raziskovanje

Če iščete idejo za hiter pobeg v naravo v okolici Ljubljane, zavijte do Vodic in športnega centra Kubu z večjim parkiriščem. Od tu se lahko odpravite na gozdno raziskovanje peš, s kolesom ali vozičkom, ki zmore vožnjo po makadamu. Sledite makadamski poti in ugibajte, kdo prepozna največ vrst dreves ali pa nabere največ kamnov različnih barv. Ko pridete do razcepa, zavijete levo do mostu čez avtocesto.

Opazovanje avtomobilov

Otroci z veseljem pomolijo nosove na ograje in opazujejo, kako avtomobili šibajo pod njimi. Kaj šele, če pridivja reševalni ali policijski avto s sirenami! Lahko se greste tudi igro, kateri avto bi najraje imel (to obožujejo tudi očetje).

Odvisno od starosti otrok, lahko pot nadaljujete skozi gozd v smeri Vogelj ali pa se vrnete do kluba Kubu. Tam se lahko spočijete na letnem vrtu ali v lokalu, otroci pa se poganjajo s poganjalci po zelenici ali uživajo na igralih.