fbpx
kubu-logotip

Kolesarjenje do farme želv, vodnih ptic in konjev

Kolesarjenje iz Vodic do farme konjev Hrase
Otroci igrala narava okolica Ljubljane ideje za izlet Kubu
Izhodišče Športni center Kubu
Dolžina poti 8 km
Trajanje izleta 2-3 ure
Primeren čas obiska Spomladi, poleti in jeseni
Primerno za otroke Otroci, ki kolesarijo ali se s starši peljejo na kolesu

Ali otroci radi opazujejo različne živali? Odpravite se na kolesarski izlet in obiščite farmo želv v Zapogah, opazujte ptice in labode pri hraških mlakah ter konje na bližnji družinski kmetiji.

S kolesom do farme želv

Ko parkirate na športnem centru Kubu, se zavihtite na kolo in po klancu spustite navzdol. Ob vznožju makadamska cesta vodi desno mimo polja in pod tunelom avtoceste v vas Torovo. Sledite makadamski cesti naravnost naprej v gozd, kjer po nekaj zavojih prekolesarite do Zapog in bližnje farme želv. Na eni največjih farm lahko otroci opazujejo različne vrste želv, kako se sončijo na soncu, potopijo v mlakužo ali skočijo v vodo.

Opazovanje labodov in konjev

Pot nadaljujete po dober kilometer dolgi makadamski poti, peljete mimo polji in ob robu gozdu, dokler vas pot ne pripelje do hraških mlak. Pri orientaciji vam bo v pomoč cerkev sv. Jakoba, ki stoji na polju na približno polovici poti. Če ste s seboj vzeli daljnogled, lahko opazujete številne vrste ptic, med drugim malega in čopastega ponirka, laboda grbca, mlakarice, liske in čopasto črnico. Želite izvedeti več o opazovanju ptic ob hraški mlaki? Kliknite tukaj.

Samo nekaj sto metrov dalje pa lahko uživate v pogledu na spuščene konje na družinski kmetiji, kjer skrbijo za več kot 30 konj in nudijo tudi šolo jahanja.

Malica na športnem centru

Po isti poti se vrnite do športnega centra Kubu, kjer se lahko odžejate in uživate na letnem vrtu, medtem ko otroci pokurijo še zadnje moči na igralih in veliki zelenici.