fbpx
kubu-logotip

Kolesarski izlet do miniaturnih mlinčkov

Kolesarski izlet mlincki Suhadole Kubu
Otroci igrala narava okolica Ljubljane ideje za izlet Kubu
Izhodišče Športni center Kubu
Dolžina poti 10 km
Trajanje izleta 2-3 ure
Primeren čas obiska Spomladi, poleti in jeseni
Primerno za otroke Otroci, ki kolesarijo ali se s starši peljejo na kolesu

Če želite raziskovati skrite kotičke v okolici Ljubljane, se z otroci odpravite na kolesarski izlet do mlinčkov v Suhadolah. Uživajte v kolesarjenju čez vas Vodice in po gozdni poti do miniaturnih lesenih mlinčkov pri potoku Mrzli studenec.

Kolesarjenje iz Vodic do Suhadol

Parkirajte pred športnim centrom Kubu in se s kolesi odpeljite po klancu navzdol čez vas Pustnice. Na križišču kolesarite naravnosti v smeri proti Komendi, dokler vas pot ne zapelje desno po klancu navzdol mimo Osnovne šole Vodice. Uživajte v pogledu na polja, gozdove in Krvavec v daljavi, dokler ne prikolesarite do vasi Bukovica. Malo naprej od avtobusne postaje zavijete na drugi izvoz in se držite desne strani ceste, ki vas pelje v gozd proti Suhadolam. Gozdna pot je položna z občasnimi vzponi, dokler ne pridete do manjšega bajerja in odcepa desno za Mlinčke.

Igranje pri miniaturnih mlinčkih

Pred leti je upokojeni mizar iz Suhadol na lokalnem potočku postavil manjše lesene mlinčke. Danes sokrajani nadaljujejo njegovo delo in obnavljajo lesene mlinčke, ki naj bi jih bilo več kot sto. Otroci z veseljem opazujejo pretakanje vode in ugibajo, kdaj se bo velik lesen škaf dovolj napolnil z vodo, da se bo prevrnil. Zajamejo lahko kozarec vode iz potoka, se slikajo z velikim gozdnim škratom in se igrajo skrivalnice v gozdu.

S kolesom na sladoled ali vodiško presto

Na poti nazaj se ustavite ob bajarju in poglejte za paglavci ali žabami, nato pa po isti poti prekolesarite do Športnega centra Kubu. Če otrokom poveste, da jih na vrhu čakajo igrala, bodo zmogli tudi edini večji vzpon do parkirišča. V športnem centru se lahko odpočijete na letnem vrtu, medtem ko otroci norijo na igralih ali se sladkajo s sladoledom ali vodiškimi prestami.

Če bi želeli obiskati miniaturne mlinčke s smeri Suhadol, poglejte za opis poti tukaj.